Либерта Фасади

Liberta Screen Facade

 Liberta™ Панелите за фасади, класичен дел од Ruukki Design Palette, нудат разновиден начин за создавање на елегантна и обединета површина за вашата фасада.

Променете го ритамот и изразувањето на површината на фасадата со користење на фасадни панели за во различни големини и ширина на спојки: за особено големи панели, користете ги панелите Liberta ™ Grande Rainscreen. Нудиме Фасадни Панели со скриени или видливи врски.


За да се обезбедат повеќе можности за фасадна архитектура, фасадните панели се достапни во широк спектар на висококвалитетни бои, со флексибилни опции за испорака. Различни фасадни материјали, како што се челикот, алуминиумот и отпорните на временски услови  Cor-Ten материјали, ги прошируваат достапните алтернативи.


Сите наши материјали се рециклирачки.


Системот Liberta  овозможува лесна и брза инсталација за целосно завршена фасада, комплетно опремена со додатоци дизајнирани точно за посебни проектни димензии.

Повеќе за Либерта

Ламела Фасади

CLADDING LAMELLA GROOVE 20

 Lamella Фасадните Панели, составен дел од Ruukki Design Palette, овозможуваат различни начини на создавање на хармоничен, импресивен и модерен имиџ за вашата фасада.


Широката разновидност на форми овозможува визуелно интересни вертикални и хоризонтални површини за фасади. 


Сокриените или видливи врски, во зависност од моделот на ламелата, обезбедуваат дополнителни визуелни карактеристики за површината. Вертикалните споеви меѓу обликуваните ламели, како и завршетоците, се завршуваат со специјално дизајнирани лајсни.


 Некои модели на обложување со ламела дозволуваат да се комбинираат две одделни ламели (коси на 45 степени) за да се направат аголни ламели за надворешни и внатрешни агли.


Системот на ламела овозможува лесна и брза инсталација, за комплетно завршена фасада комплетирана со додатоци.


Искусете ја формата и деталите на завршената површина на фасадата. Можете да визуелизирате материјали и бои во различно осветлување, и од различни перспективи, со Ruukki Design Palette Visualiser.

Повеќе за ламела

Дизајнерски Фасади

image1

Дизајнерските фасади, и комплементарни лајсни се реален аспект на нашата Палета на дизајн и се низа на минималистички, различни опции кои носат визуелен ритам на вашата фасада.


Широк избор на облици на дизајн, широк спектар на висококвалитетни бои (со флексибилни испораки и материјали, како што се челик, алуминиум и временски отпорни на Cor-Ten), и разните можности за комбинирање, создаваат бесконечни можности за дизајн.


Сите материјали користени во нашите Дизајнерски Фасади може да се рециклираат.Разновидниот карактер на нашите Дизајнерски Фасади овозможува повеќе апликации за вашата фасада, внатрешни ѕидови и спуштени тавани, кога е потребна индивидуалност и највисок квалитет на површината.Системот Design Profiles овозможува лесна и брза инсталација, со целосно завршена фасада комплетирана со додатоци.


повеќе за дизајн фасади