Ruukki Energy Панели (MW)

image1

 Ruukki® системот за енергетски панели може да заштеди до 20% од трошоците за греење на вашиот објект. Прецизното херметичко затворање на зидовите го зголемува нивото на енергетска ефикасност на вашиот објект и ги намалува емисиите на јаглерод преку помала потреба за топлинска енергија. Ова често резултира со повисоки кредити за LEED и BREEAM. 

 

Нашиот систем за енергетски панели се состои од следниве делови:

Прецизно изработени сендвич панели
Специјални детали за конструкцијата и додатоци
Гаранција за огноотпорност.

Ruukki Life Панели (MW)

image2

 Ruukki® Life панелите се наши најиздржливи сендвич панели. Како вистински пример за одржлив развој, овие висококвалитетни сендвич панели се развиени со оптимизирање на сите фактори на производи од суровини до логистика на производи и рециклирање.

Содржината на рециклирачки материјал во овие панели е над 80%
До 20% понизок GWP (потенцијал за глобално затоплување) во споредба со традиционалните сендвич панели со минерална волна
Повторно и целосно може да се рециклира.
Со користење на нашите панели, можете да добиете повеќе LEED и BREEAM кредити за вашиот објект. Панелите се исто така достапни во високо енергетски ефикасна енергетска панел верзија.

Ruukki Cold Storage (PIR)

image3

 Системот Ruukki Cold Storage нуди ниски оперативни трошоци, благодарение на високите нивоа на топлинска изолација и непропустливост. Дебелината на панелот од 120mm до 200mm и различните опции за обложување за повисоки нивоа на хигиена го прават овој панел-систем погоден за различни типови на ладилни комори за комерцијална употреба.
Нашите панели имаат висококвалитетен ПИР изолациски материјал, за да обезбедат долгорочна издржливост, дури и во најсложените апликации.

Ruukki PIR Панели

image4

 Нашиот панел е со широка употреба и нуди рентабилни решенија за различни типови на градби и апликации. Сите наши производи се со висок квалитет и се достапни со кратки испораки.

Друго портфолио на панели:

Стандардна фиксација за надворешни и внатрешни ѕидови и тавани
Скриени врски за надворешни ѕидови
Покривни панели.
Сите видови панели се достапни со различни материјали за изолација:

Минерална волна со одлични карактеристики на оган
X-PIR со добри карактеристики за оган
Е-ПИР со средни карактеристики на оган.