Ruukki Classic Кров

image11

Ruukki Classic е првокласен метален кров со уникатен изглед. Classic

наликува на традиционален покривен покрив, но во исто време е модерен

и стилски. Тој одговара на различни архитектонски стилови и е одличен

избор, исто така, за ниски покриви.

Ако барате безвременска и долготрајна убавина, изберете Ruukki Classic. 


Уживајте во класичната тишина со дополнителна антикондензација

и изолација на бучавата за да го направите вашиот дом уште пријатно место за одмор.

Ruukki Classic доаѓа во четири класи на квалитет, кои се разликуваат во долгорочни перформанси.

Ruukki Classic 50+, Класичен тишина 50+, Класик 40 и Класик 30 достапни исто така и со нерамна површина на материјалот.

Ruukki Monterrey Кров

image12

Ruukki Monterrey е одличен за  разновиден избор на пејзажи и куќи. Затоа тоа е нашиот најпопуларен модел. Благодарение на неговиот помал профил, Monterrey му дава на

Вашиот кров мирен изглед. Monterrey доаѓа во три различни премази,

Pural Matt, Purex и Polyester - кои се разликуваат едни од други со долг рок

перформанси.

Исто така овие керамиди се достапни со FEBTM технологијата.

Формата FEBTM (Front Edge Bending) е уникатна патентирана Ruukki

технологија која му дава на покривот исклучително импресивен изглед.

Технологијата на FEBTM дизајн има атрактивен изглед и подобрена издржливост. Свиткување на работ под профилот ја подобрува издржливоста на покривот од дожд и

други временски ефекти.

Monterrey со FEBTM е достапен во Ruukki

40 (Purex слој) и Ruukki 30 (полиестер) класи на квалитет.

Ruukki Finnera Кров

image13

Новиот и иновативен дизајн на Finnera го прави вашиот метален кров не само убав туку и исклучително издржлив и практичен.

Револуционерниот преден раб кој се преклопува во производот

ја зголемува еластичноста и овозможува восхитување при погледот кон оваа 

беспрекорно завршена метална керамида, во форма на модуларен лист.

Ова значи дека добивате врвен квалитет во целосно стандардизиран

пакет, што го прави целиот Ваш кровен проект поедноставен и безгрижен.Вие добивате

зачудувачки краен резултат со помалку загриженост, тоа е.

Finnera има 40 години техничка гаранција.

Направен е со Purex слој.

image14

Classic C

Висина на спојките 32 мм

Ефективна ширина 475 мм

Вкупна ширина 505 мм

Максимална должина 10 000 мм

Минимална должина 800 mm

Дебелина на материјалот 0,50 mm

Маса на цинк 275 g / m².

image15

Monterrey

Вкупна висина 39 mm (44 mm со FEB)

Должина на керамида 350 мм

Ефективна ширина 1100 mm

Вкупна ширина 1180 мм

Максимална должина 8000 mm (8200 mm)

Минимална должина 850 mm (750 mm)

Дебелина на материјалот 0,50 mm

Маса на цинк 275 g / m²

image16Finnera

Вкупна висина 52 мм

Должина на керамида 330 мм

Ефективна ширина 1140 mm

Вкупна ширина 1190 мм

Ефективна должина 660 мм

Вкупна должина 725 мм

Дебелина на материјалот 0,50 mm

Маса на цинк 275 g / m²²